ARENA BUCĂTARILOR: Alivancă si univers marin, reinterpretate

28 Octombrie 2018, 11:00

Alivancă reinterpretată

 

INGREDIENTE:

6 ouă

Zahăr pudră

Brânză dulce de vacă

Zahăr bourbon

Coajă de portocală

Esență de vanilie

Smântână 35%

Miere

Zahăr

Mălai

Unt

Fagure de miere

Trufe

Ulei de trufe

Flori comestibile

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, se sparg și se separă cele 6 ouă. Albușurile se bat cu telul în timp ce se adaugă treptat zahăr pudră.

Într-un bol, se amestecă brânza dulce de vacă cu zahăr Bourbon, esență de vanilie, coajă de portocală, smântână (35%) și miere. În continuare, în crema de brânză rezultată se adaugă 4 linguri de zahăr, cele 6 gălbenușuri, mălai și albușurile bătute anterior.



Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și se introduce la cuptor la 180°C. După 10 minute, temperatura este redusă la 160°C, iar alivanca se mai lasă în cuptor încă 50 de minute. 

Pentru un plus de savoare, se realizează și un sos din smântână și miere. 

La final, desertul este completat cu fagure de miere, trufe, ulei de trufe și flori comestibile.

 

Univers marin reinterpretat

 

INGREDIENTE:

Homari

Raci prefierți

Pesmet Panko

Nuci

Usturoi negru

Avocado

Smântână

Varză Kale

Foi de dafin

Lămâie

Pătrunjel

Unt

Usturoi

Vin Rose

Ulei

Sare

Piper negru

Piper alb

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, cozile de homari sunt fierte timp de 4 minute în apă aromatizată cu foi de dafin, felii și zeamă de lămâie, sare, piper, după care sunt scoase într-un bol cu apă rece. După răcirea acestora, se scoate carnea de homar, apoi se brezează în unt aromatizat cu usturoi, sare, pătrunjel și vin rose.

Racii prefierți sunt curățați de intestine, apoi se scoate carnea din cozile lor.

Pentru prepararea nisipului comestibil, într-o tigaie se adaugă pesmet Panko, sâmburi de nucă, unt, sare și piper alb.

Pentru piureul de avocado, avocado este curățat, apoi blendat cu zeamă de lămâie, sare si smântână.

Preparatul este înnobilat cu un Black Aioli realizat din usturoi negru amestecat cu maioneză până se obține o pastă fină.

La final, frunzele de varză Kale sunt sotate în ulei.

Pentru completarea tabloului marin, preparatul este înnobilat cu pietre decorative, agriși de mare și microplante. Poftă bună!

Vezi episoade in intregime pe