ARENA BUCĂTARILOR: Antricot de vită la grătar cu piure de hribi și cannelloni de vânătă

21 Octombrie 2018, 11:00

INGREDIENTE:

Antricot de vită

Hribi

Vinete

Ardei gras

Stock de pui

Smântână

Usturoi

Ceapă

Muguri de pin

Parmezan

Fructe de pădure

Amaretto

Vin de Porto

Pudră de ceapă

Pasta miso

Cimbru

Rozmarin

Sare

Ulei de măsline

Microplante

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, antricotul de vită este asezonat cu sare, ulei de măsline și rozmarin, apoi este gătit pe grătar.

Pentru pesto, ardeiul gras este copt, curățat și amestecat într-un blender cu usturoi, sare, muguri de pin prăjiți, ulei de măsline și parmezan.



Vinetele sunt coapte pe grătar, apoi sunt curățate și tocate.

Pentru cannelloni, feliile de vânătă sunt sotate în ulei de măsline aromatizat cu cimbrișor. Pentru umplutură, într-o tigaie cu ulei de măsline se călește ceapă, apoi se adaugă sare, vinetele coapte și pastă miso. În continuare, feliile de vânătă sunt umplute cu amestecul realizat anterior, apoi sunt rulate și îmbrăcate în pudră de ceapă. 

Pentru piureul de hribi, într-o tigaie cu ulei de măsline aromatizat cu ceapa și usturoi se sotează hribii, apoi sunt asezonați cu stock de pui și smântână. În continuare, amestecul rezultat este strecurat, iar hribii sunt mixați cu ajutorul unui blender.

Pentru un plus de gust și textură, preparatul este completat cu felii de ardei confiate în ulei aromatizat cu rozmarin, cimbru, usturoi și coajă de lămâie.

La final, preparatul este înnobilat cu un sos realizat din fructe de pădure, amaretto și vin de Porto.

Poftă bună!

Vezi episoade in intregime pe