ARENA BUCĂTARILOR: Cafea vietnameză, creveți cu legume și susan si salată bulgărească

07 Octombrie 2018, 11:00

INGREDIENTE:

Cafea

Apă

Lapte condensat

Cuburi de gheață

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru realizarea cafelei se folosește un filtru special, denumit Philn care se așază deasupra unui vas. În el se adaugă cafeaua, se toarnă apa fiartă și se așteaptă scurgerea acesteia. După infuzarea cafelei, într-un pahar înalt se pune laptele condensat, se toarnă cafeaua, apoi se adaugă cuburile de gheață.

 



Creveți cu legume și susan

INGREDIENTE:

Creveți

Faină

Ulei de susan

Ardei chili

Ardei gras multicolor

Sos de soia

Lime

Ulei

Usturoi

Ghimbir

Miere

Susan

Sare

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, creveții sunt asezonați cu sare, lime și panetați în faină. În continuare, într-un Wok uleiul de susan este încălzit și aromatizat cu usturoi și ghimbir. După ce usturoiul și ghimbirul își elimină parfumul sunt scoase din ulei, apoi se adaugă creveții și ardei chili.

Când creveții au căpătat o culoare ușor aurie, aceștia sunt scoși și, în același wok, se realizează garnitura din ardei gras multicolor, sos de soia, miere, susan, apoi se adaugă și creveții.

 

Salată bulgărească

INGREDIENTE:

Ardei gras

Roșii

Ceapă

Brânză

Busuioc

Castraveți

Ulei de măsline

Lime

Sare

Piper

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru salată se realizează mai întâi dressing-ul din ulei de măsline, zeamă de lime, sare și piper. În continuare, peste dressing se adaugă ardei gras, castraveți, roșii, ceapă, sare, brânză, busuioc și se amestecă totul. Poftă bună!

Vezi episoade in intregime pe