Starter: Carpaccio din sfecla cu branza de capra si alune

INGREDIENTE:

Sfecla rosie

Branza de capra

Oregano verde

Otet de orez

Concentrat de rodie

Ceapa shallot

Alune de padure

Ulei de masline

MOD DE PREPARARE:

Sfecla este invelita in folie de aluminiu si coapta, apoi feliata si marinata cu un dressing din otet de orez, ulei de masline, oregano si concentrat de rodie. Branza de capra este amestecata cu alune de padure, oregano si ceapa shallot.
 

Fel principal:  File de Monkfish, sos cu ciuperci si mamaliga cu branza de capra



INGREDIENTE:

Monkfish

Cimbrisor

Oregano

Mamaliga

Branza de capra

Morcovi

Ceapa shallot

Usturoi 

Galbiori

Ulei de masline

Unt

Sare

Piper 

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, pestele este filetat, asezonat cu oregano, cimbrisor, ulei de masline si gatit sous-vide, apoi tras la tigaie in ulei de masline si unt. 

Garnitura preparatului consta in morcovi, ceapa shallot si usturoi gatite si ele sous-vide si in galbiori trasi la tigaie cu ceapa shallot si usturoi. 

Pentru completarea paletei de arome, texturi si culori a preparatului, se realizeaza si o mamaliga traditionala folosind: apa, unt, malai, branza de capra si cimbrisor. Pofta buna!