INGREDIENTE:

Carne de porc afumata 

Morcovi

Telina

Pastarnac

Radacina de patrunjel

Ceapa

Usturoi

Faina

Bienex

Zahar

Malai

Apa

Drojdie

Tarhon

Ulei de masline

Foi de dafin

Cimbru

Sare

Piper boabe

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, se realizeaza o ciorba din carne de porc afumata (coaste, coada si urechi), fiarta alaturi de morcovi, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, usturoi, piper boabe, foi de dafin si cimbru.

Pentru prima textura se foloseste consomme-ul realizat anterior.



Pentru a doua textura (ciorba de hrean cu afumatura), se folosesc consomme si legume fierte anterior, care sunt amestecate intr-un blender cu pasta de hrean, hrean proaspat si smantana lichida, pentru un plus de gust si cremozitate.

Paleta de arome rustice este completata cu o paine speciala, pentru care se realizeaza un aluat din faina, sare, malai, apa, drojdie, zahar, ulei de masline si tarhon, se framanta si se lasa la dospit de doua ori. Cand aluatul a crescut, se formeaza painicile si se gatesc intr-o tigaie incinsa.

Tacos cu fleica de porc, castraveti murati si gutuie

INGREDIENTE:

Fleica de porc

Gutuie

Castraveti

Marar

Vin rosu

Branza de Horezu

Malai

Faina

Zahar

Bienex

Otet de mere

Anason

Cimbru

Apa

Sare, 

Piper boabe

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, fleica de porc este asezonata cu sare, piper, cimbru si apa fiarta, apoi introdusa la cuptor timp de 4 ore la 110 grade.

Pelteaua de gutui este realizata din gutui caramelizate in zahar, apoi aromatizate cu anason, cimbrisor, piper, vin rosu si flambate.

Pentru castravetii murati, castravetii sunt taiati, asezonati cu zahar, marar, sare, otet de mere, apoi introdusi intr-o punga si vidati. 

Pentru tuile, se realizeaza un amestec din bienex, malai si branza de Horezu, apoi este intins pe o foaie de copt si introdus la cuptor. La final, tuile-ul este umplut cu carne de porc, peltea de gutui, castraveti murati si branza de Horezu. Pofta buna!