File de monkfish în bacon cu tocăniță de linte și Mușchiuleț de căprior cu piure de dovleac și pere Williams în vin

18 Noiembrie 2018, 11:00

File de monkfish în bacon cu tocăniță de linte 

 

INGREDIENTE:

File de monkfish

Linte

Bacon

Ceapă 

Morcovi

Chorizo

Ardei gras

Roșii

Sos brun

Usturoi

Cimbru

Pătrunjel

Smântână

Ulei de măsline

Apă

Sare

Piper

 

MOD DE PREPARARE:

Fileul de monkfish este asezonat cu sare, piper, apoi îmbrăcat în felii de bacon, rulat în folie alimentară și introdus la cuptor timp de 25 de minute, la 135° C. În continuare, fileul este tăiat medalioane și brezat în ulei de măsline.

Pentru tocănița de linte, lintea este pusă la fiert în apă cu sare. Într-o tigaie se pune ulei de măsline, apoi se adaugă pe rând: ceapă, morcovi, chorizo, ardei gras (verde, roșu, galben), roșiile și lintea fiartă. În continuare, peste legume se adaugă apă, sos brun, usturoi, cimbru, sare și se lasă să scadă, iar la final, pentru un plus de aromă, se adaugă pătrunjel.



Pentru sos, smântâna și pătrunjelul sunt puse la fiert, sunt asezonate cu sare și piper, apoi sunt amestecate cu ajutorul unui blender. Sosul rezultat este trecut la final printr-o sită metalică.

 

Mușchiuleț de căprior cu piure de dovleac și pere Williams în vin 

 

INGREDIENTE:

Mușchiuleț de căprior

Dovleac

Smântână lichidă

Vin Merlot

Portocală

Scorțișoară

Anason

Pere Williams

Alune de pădure

Rozmarin

Cimbrișor

Gălbiori

Pătrunjel

Usturoi

Zahăr

Ulei de măsline

Sare

Unt

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, mușchiulețul de căprior este brezat în ulei de măsline aromatizat cu cimbrișor și sare. 

În aceeași tigaie, după prepararea mușchiulețului, se sotează alunele de pădure și se aromatizează cu cimbru și rozmarin. 

După ce sunt scoase alunele, în aceeași tigaie gălbiorii sunt sotați în unt și aromatizați cu pătrunjel și usturoi. 

Pentru piureul de dovleac, dovleacul este fiert în apă cu sare, apoi amestecat într-un blender cu unt și smântână lichidă.

Pentru un plus de aromă și culoare, perele Williams sunt curățate, apoi fierte în vin Merlot aromatizat cu scorțișoară, anason, zahăr și coajă de portocală.

La final, pentru sos, în tigaia în care au fost sotați gălbiorii se adaugă vinul în care au fiert perele și se lăsă pe foc să se reducă puțin, după care se adaugă unt. Poftă bună!

Vezi episoade in intregime pe