Fel principal: Muschiulet de vita cu rösti de legume si sos de visine

Ingrediente:

  • Muschiulet de vita
  • Unt
  • Cimbrisor verde
  • Cartofi
  • Morcovi
  • Telina
  • Pastarnac
  • Mazare
  • Lapte
  • Usturoi
  • Nucsoara
  • Oua
  • Oregano
  • Ghimbir
  • Conopida verde
  • Ardei
  • Sparanghel
  • Parmezan
  • Zahar
  • Visine
  • Vin
  • Ulei de masline
  • Unt
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Pentru inceput, muschiuletul de vita este fasonat, apoi asezonat cu unt, cimbrisor verde, sare, piper si gatit sous-vide, apoi este brezat in tigaie, imbracat intr-o crusta din ou si parmezan si pus pe gratar.

Garnitura preparatului consta in piure de mazare, piure de radacinoase, Rösti din morcovi si cartofi fierti si, pentru a completa paleta de texturi si arome, legume fierte al dente. Astfel, conopida, ardeii si sparanghelul sunt fierte al dente, apoi scoase in apa cu gheata.

Pentru piureul de mazare, mazarea este blansata si scoasa in apa cu gheata, apoi amestecata intr-un blender cu unt si usturoi si pasata fin. Pentru piureul de radacinoase, telina si pastarnacul se fierb prima data in apa, apoi in lapte, dupa care se paseaza fin intr-o sita. Pentru rösti, cartofii si morcovii sunt fierti, apoi rasi si amestecati cu nucsoara, ou si ierburi aromate. Dupa prepararea compozitiei se modeleaza formele si se pun la prajit.

La final, in tigaia in care a fost brezat muschiuletul se realizeaza sosul din: ulei de masline, zahar, visine, vin si ghimbir. 



Desert: Mousse de zmeura cu crumble de ciocolata si sorbet de zmeura

Ingrediente:

  • Foi de gelatina
  • Portocala
  • Zmeura congelata
  • Zahar brun
  • Frisca lichida
  • Mascarpone
  • Zahar pudra
  • Pandispan clasic 
  • Fistic
  • Crumble de ciocolata
  • Sorbet

Mod de preparare:

Pentru inceput, zmeura congelata se pune la fiert cu zahar brun, apoi se strecoara. Jumatate din zmeura fiarta este amestecata cu frisca semi-batuta, mascarpone si zahar pudra, iar cealalta jumatate se pune la incalzit intr-o tigaie, peste care se adauga apoi gelatina hidratata in zeama de portocala. La final, cele doua compozitii se amesteca, se intind pe un pandispan clasic si se lasa la rece. Pofta buna!