Tabouleh

Ingrediente: 

Ceapa alba

Patrunjel

Menta proaspata

Ienibahar 

Rosii

Bulgur 

Lamaie

Ulei de masline

Sare

Piper 

Mod de preparare: 

Pentru inceput, ceapa alba, patrunjelul si menta proaspata tocate marunt sunt amestecate cu rosiile taiate cubulete si cu bulgur prefiert. Amestecul rezultat este asezonat apoi cu ienibahar, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.

Baba ganoush



Ingrediente: 

Vinete

Lamaie

Pasta de usturoi

Ardei verde

Ceapa alba

Patrunjel

Rosii 

Sos de rodii

Sare

Mod de preparare: 

Pentru inceput, vinetele sunt puse la copt pe gratar. Astfel coapte, vinetele sunt apoi tocate, asezonate cu zeama de lamaie si amestecate cu pasta de usturoi, ardei verde, rosii, patrunjel, ceapa si suc de rodii.

Hommos tahini

Ingrediente: 

Naut 

Lamaie

Usturoi

Pasta de susan

Muguri de pin

Ulei de masline

Sare 

Mod de preparare:

Pentru inceput, nautul este fiert, apoi amestecat intr-un blender impreuna cu zeama de lamaie, usturoi, pasta de susan si sare.

Preparatul este innobilat la final cu muguri de pin prajiti, apoi asezonati cu ulei de masline, pentru un gust crocant si aromat. 

Kafta

Ingrediente: 

Carne de vita

Usturoi

Seven spices

Chimen

Menta uscata

Boia dulce

Boia iute

Ceapa alba

Ardei gras rosu

Rosie

Patrunjel 

Sare

Mod de preparare: 

Carnea de vita este amestecata cu usturoi, sare, Seven Spices, chimen, menta uscata, boia dulce si boia iute, ceapa alba, ardei rosu, rosie si patrunjel. 

La final, din amestecul rezultat se modeleaza kaftele, se infig pe bete pentru frigarui, apoi se pun pe gratar. Pofta buna!