Saramură din lup de mare cu orez basmati

30 Septembrie 2018, 11:05

INGREDIENTE:

Lup de mare

Fidea subțire

Orez basmati prefiert

Ceapă

Usturoi

Pătrunjel

Suc de roșii

Roșii

Ardei gras roșu și verde

Ardei iute

Oregano

Bulion

Foi de dafin

Zahăr

Ulei de măsline

Sare

 

MOD DE PREPARARE:

Într-o oală cu apă aromatizată cu sare, se adaugă usturoi, ulei de măsline, pătrunjel, roșii și lupul de mare, se acoperă și se lasă să se pătrundă.

Pentru garnitură, într-o tigaie cu unt se sotează fideaua, apoi se adaugă apă și orezul basmati prefiert.



Pentru sos, într-o tigaie cu ulei de măsline se adaugă ceapă, usturoi, ardei verde, ardei roșu, ardei iute, oregano, suc de roșii, bulion diluat cu apă, foi de dafin și zahăr. 
 

Ashtaliyeh

INGREDIENTE:

Lapte

Smântână lichidă

Cremă de brânză

Amidon

Zahăr

Apă de flori de portocal

Apă de trandafiri

Lămâie

Migdale

Fistic

Petale de trandafiri

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru ashtaliyeh, într-o oală se amestecă 1 litru de lapte, 3 linguri de amidon, 75 ml de smântână lichidă, 75 g de cremă de brânză și o lingură de zahăr. În continuare, întregul amestec este pus la fiert, apoi este parfumat cu apă de portocale și apă de trandafiri.

Pentru sirop, într-o tigaie se adaugă 100 g de zahăr, 50 ml de apă, zeamă de lămâie, 2 linguri de apă de trandafiri și o lingură de apă de portocale. La final, desertul este desăvârșit cu migdale, fistic și petale de trandafir. Poftă bună!

Vezi episoade in intregime pe