Starter: Sea bass Tiradito

INGREDIENTE: 

  • Lup de mare
  • Lime
  • Cartofi mov
  • Ghimbir
  • Galangal
  • Frunze de Kaffir lime
  • Lapte de cocos
  • Ardei iute rosu
  • Coriandru
  • Ulei de masline
  • Sare si piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, lupul de mare se fileteaza, se stropeste cu lime si se lasa la marinat cateva minute, iar cartofii mov se feliaza, apoi se soteaza putin astfel incat sa nu li se schimbe culoarea. 

Intr-o tigaie cu ulei de masline se soteaza lemongrass, ghimbir, galagan si frunze de kaffir lime, apoi se adauga lapte de cocos, se mai lasa pe foc cateva minute si apoi se strecoara. Intregul amestec ca forma garnitura preparatului, iar sosul rezultat va innobila la final preparatul. Se serveste alaturi de coriandru tocat si ardei iute. Pofta buna!


Fel principal: Black cod in glauzura de miso



INGREDIENTE:

  • Cod negru
  • Pasta miso alba
  • Mirin
  • Miere
  • Pak choi
  • Usturoi
  • Ardei iute
  • Ghimbir
  • Unt
  • Sos de soia
  • Ulei de susan

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, codul negru se lasa la marinat timp de doua zile intr-un amestec realizat din pasta miso alba, mirin, apa si miere. Dupa marinare, pestele se asaza cu pielea in jos intr-o tava cu folie de copt si se introduce la cuptor timp de 10 minute.

Pentru garnitura preparatului, intr-o tigaie cu ulei de susan se soteaza usturoiul zdrobit, apoi se adauga ardei iute, ghimbir, unt, tulpina si frunzele de pak choi si sos de soia. Pofta buna!