Tartar de ton si crab cu guacamole

18 Februarie 2018, 11:00

INGREDIENTE:

  • Ton rosu
  • Crab
  • Avocado
  • Branza tartinabila
  • Smantana lichida
  • Tabasco
  • Zeama de lamaie
  • Ceapa
  • Chives
  • Frunze de bambus
  • Coriandru
  • Ierburi de Provence
  • Lipie
  • Mango
  • Ridiche
  • Aceto balsamico
  • Ulei de masline
  • Microplante
  • Sare
  • Piper
MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, tartarul este realizat din ton rosu, crab, coriandru, avocado, toate amestecate si aromatizate cu ierburi de Provence, ulei de masline, sare, zeama de lamaie, piper. 

Guacamole este realizat din ceapa, chives, avocado, branza tartinabila, ulei de masline, smantana lichida, sare, piper si tabasco, toate amestecate cu ajutorul unui blender. Dupa preparare, guacamole este amestecat cu tartarul realizat anterior.

La final, preparatul este desavarsit cu lipie coapta, mango, ridiche, microplante si aceto balsamico.




John Dory cu edamame si piure mov

INGREDIENTE:

  • John Dory

  • Creveti

  • Salota

  • Unt

  • Coniac

  • Usturoi

  • Lamâie

  • Edamame

  • Sparanghel

  • Cartofi mov

  • Unt

  • Sare

  • Piper

MOD DE PREPARARE:

Pestele John Dory este prajit in ulei de masline asezonat cu sare, piper, usturoi, bisque din fructe de mare, apoi pus intr-o tava, aromatizat cu lamâie si introdus la cuptor.

Pentru garnitura, sparanghelul si edamamele sunt blansate, apoi caramelizate in unt aromatizat cu cimbrisor. Paleta de culori si arome a preparatului este completata cu un piure mov realizat din cartofi mov si unt.

Pentru sos, capetele de creveti sunt prajite in ulei de masline aromatizat cu salota, unt si coniac, apoi flambate si aromatizate cu bisque din fructe de mare. Astfel realizat, sosul este strecurat si amestecat cu smântâna lichida. Pofta buna!

Vezi episoade in intregime pe