Tartar din pipote de curcan cu salata de microplante si File de cod negru cu pui de balta si legume de sezon

27 Mai 2018, 11:00

Tartar din pipote de curcan cu salată de microplante

INGREDIENTE:

Pipote de curcan

Grasime de rata

Telina

Ceapa alba

Fulgi de chili

Salota

Patrunjel

Mustar Dijon cu miere

Oua

Pudra de varza Kale

Microplante

Telina

Sare si piper
 

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, pipotele de curcan sunt confiate in grasime de rata aromatizata cu telina apio, ceapa alba, sare, piper si fulgi de chili, apoi sunt taiate si amestecate cu salota, patrunjel, mustar Dijon cu miere si ou fiert. 

Pentru un plus de textura se realizeaza un crocant dintr-o felie de paine toast decupata cu ajutorul unui inel metalic, aplatizata, apoi introdusa la cuptor.



La final, preparatul este innobilat cu un carpaccio de telina si morcovi, fierte in prealabil, si cu o salata de microplante. 

 

File de cod negru cu pui de balta si legume de sezon

INGREDIENTE:

Cod negru

Pui de balta

Salota

Usturoi

Coniac

Stock de peste

Smantana

Chives

Telina apio

Conopida

Mascarpone

Ardei gras

Morcov

Zucchini

Ulei de masline

Sare si piper

 

 

MOD DE PREPARARE:

Fileul de cod negru este asezonat cu sare, piper si brezat in ulei pana se rumeneste pe ambele parti.

Pentru garnitura, telina apio gatita sous-vide (la 65 grade timp de 15 minute) este innobilata cu un piure de conopida cu mascarpone si cu brunoise de ardei gras, morcov si zucchini. 

 La final, sosul este realizat din pui de balta trasi la tigaie cu salota, usturoi, coniac si flambati, apoi aromatizati in continuare cu stock de peste, sare, smantana si chives.

Pofta buna!

Vezi episoade in intregime pe