Starter – Terina din prepelita cu chec si ardei gras copt

INGREDIENTE:

  • Piept de prepelita
  • Carne de pui
  • Ardei gras copt
  • Baby morcovi
  • Chec aromatizat cu anason
  • Oua
  • Smantana
  • Sfecla
  • Sparanghel
  • Ridichi
  • Portocala
  • Ulei de masline
  • Otet de vin
  • Miere
  • Sare si piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, intr-un blender se realizeaza o farsa clasica din carne de pui, smantana si doua albusuri. Intr-o tava se asaza un inel metalic si se adauga straturi alternative de farsa, ardei gras copt, piept de prepelita, chec aromatizat cu anason si felii de baby morcovi. Astfel realizata, terina se introduce la cuptor, apoi se prajeste. 

Salata ce echilibreaza preparatul consta int sparanghel proaspat, clin de portocale si ridichi, alaturi de o vinegreta din ulei de masline, otet de vin, miere, sare si piper.

Muschiulet de manzat in mantie de zucchini cu cannelloni din creier

INGREDIENTE:



  • Muschiulet de manzat
  • Zucchini
  • Creier
  • Foi de clatita
  • Carne de pui
  • Smantana
  • Sfecla rosie
  • Ceapa
  • Rosii cherry
  • Sparanghel
  • Conopida
  • Cartofi mov
  • Edamame
  • Foi de dafin
  • Ulei de masline
  • Oua
  • Otet
  • Unt
  • Sare si piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, intr-un blender se realizeaza o farsa clasica din carne de pui, smantana si doua albusuri. Muschiuletul de manzat este brezat intr-o tigaie cu ulei de masline si unt, apoi este invelit intr-o mantie din farsa realizata anterior si zucchini, si bagat la cuptor. Pentru cannelloni, creierul este mai intai fiert in apa cu sare, foi de dafin si otet, apoi este brezat in tigaie, invelit in foaie de clatita si introdus la cuptor. 

Pentru garnitura, cartofii mov, ceapa, rosiile cherry, sparanghelul si conopida se poseaza apoi se trag la tigaie in ulei de masline alaturi de edamame, iar sfecla se introduce la cuptor. In tigaia in care a fost brezata carnea se adauga smantana, rezultand un sos catifelat ce va completa paleta de arome a preparatului. Pofta buna!