ARENA BUCĂTARILOR: Tournedos Rossini cu mușchiuleț de mânzat, foie-gras și Camembert

02 Decembrie 2018, 11:00

INGREDIENTE:

Mușchiuleț de mânzat

Ficat de gâscă

Camembert

Pesmet Panko

Zbârciogi

Bacon

Sparanghel

Făină

Ou

Rozmarin

Smântână lichidă

Ulei de măsline

Unt

Sare

Piper


MOD DE PREPARARE:

Mușchiulețul de mânzat este asezonat cu sare, piper și brezat în ulei de măsline alături rozmarin și unt.

Ficatul de gâscă este tăiat și panetat în făină, apoi este asezonat cu sare și prăjit în grăsimea rămasă de la prepararea mușchiulețului.

În continuare, brânza Camembert este panetată în făină, apoi este dată prin ou și pesmet Panko de două ori, după care este prăjită. 



Pentru un plus de textură, feliile de bacon sunt introduse la cuptor între două tăvi, timp de 3-4 minute, la 200° C.

Pentru garnitură, sparanghelul este tras la tigaie pentru câteva secunde în grăsimea de la foie-gras și asezonat cu sare. 

Pentru sos, în tigaia în care a fost prăjit ficatul, se sotează zbârciogii (hidratați în apă caldă), apoi se adaugă apa în care au fost hidratați, smântână lichidă și unt.

 

Glob de ciocolată umplut cu înghețată și fructe de pădure

INGREDIENTE:

Ciocolată 72% cacao

6 gălbenușuri

150g zahăr

500g mascarpone

Coajă de lămâie

Izomalt

Afine

Coacăze

Biscuite

Foiță de aur

Flori comestibile

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, ciocolata este topită la bain-marie. Gălbenușurile sunt bătute cu zahărul până când acesta se topește și își triplează volumul, apoi se adaugă treptat mascarpone și coajă de lămâie. Amestecul rezultat este turnat în forme de silicon, se adauga fructe de pădure, apoi se lasă la rece. 

Pentru un plus de textură, într-o soteuză se pune izomaltul la topit, apoi, cu ajutorul unei pensule, este întins pe o hârtie pergament și lăsat să se usuce.

La final, din înghețată se formează o sferă, care apoi este îmbrăcată în ciocolata topită și completată cu foiță de aur și coacăze, pentru un plus de culoare și aromă.

Poftă bună!

Vezi episoade in intregime pe