Trio de macrou cu avocado si castravete sous vide

11 Iunie 2016, 11:30

INGREDIENTE:

 Peste:

  • Macrou

  • Zeama de lamaie

  • Ulei de masline

  • Otet

  • Zahar

  • Foi de dafin

  • Sare

  • Piper

 

Piure de avocado:

  • Zeama de lamaie

  • Avocado

 

Castravete sous vide:

  • Castravete

  • Marar

  • Sare

  • Piper

 

Cruton de paine:

  • Paine

  • Ulei de masline

  • Sare

 MOD DE PREPARARE:

Pentru trio-ul de macrou se incepe prin filetarea pestelui si curatarea lui de oase. Se obtin trei bucati de peste, de dimensiuni asemanatoare, care urmeaza sa fie gatite in 3 feluri diferite.

Pentru tartar se taie pestele cubulete, se amesteca cu sare, piper, ulei si zeama de lamaie, elemente ce vor gati carnea fara alta interventie termica.



Pentru macroul murat se prepara o marinata in care se gateste pestele. Pentru marinata se pune apa la fiert, in care se adauga zahar, otet, zeama de lamaie, piper, foi de dafin si sare. Dupa ce amestecul a fiert, se pune si bucata de peste si se lasa la marinat cateva minute.

Bucata de peste prajit se da prin ulei de masline si se parleste cu arzatorul pe ambele parti, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Piureul de avocado se face din 2-3 fructe de avocado, curatate si mixate cu un blender impreuna cu zeama de la o lamaie, ulei de masline, sare si piper.

Pentru garnitura de castravete sous vide se curata castravetele si se taie felii, apoi se videaza intr-o punga speciala cu ulei de masline, sare, piper si marar proaspat, pentru a fi gatit sous vide, in apa cu temperatura controlata de 55 de grade, timp de 15 minute.

Elementul crocant este crutonul de paine. Se taie cateva felii foarte subtiri de paine, care se pun intr-o tava pentru cuptor, se asezoneaza cu ulei de masline si sare, apoi se introduc la cuptor cateva minute pana ce painea de usuca si devine crocanta si aurie.

Vezi episoade in intregime pe