INGREDIENTE:

  • Midii
  • Ton
  • Sos de ceapa
  • Sos de usturoi
  • Vin alb
  • Fulgi de chilli
  • Stock de peste
  • Alge wakame
  • Nisip comestibil
  • Piper rosu
  • Nasturium
  • Parfum de bergamota
  • Suc de yuzu
  • Alginat de sodiu
  • Clorura de calciu

MOD DE PREPARARE:

Midiile sunt sotate in sos de usturoi, sos de ceapa, vin alb, fulgi de chilli si stock de peste, iar tonul este afumat si caramelizat cu torta. La final, preparatul este completat cu alge wakame, nisip comestibil, piper rosu, fulgi de chilli, nasturium, parfum de bergamota si cu un caviar de yuzu realizat din suc de yuzu amestecat cu alginat de sodiu si turnat in baie de calciu.

INGREDIENTE:



  • Caracatita
  • Conopida
  • Lapte
  • Smantana
  • Culoare vegetala din violete
  • Zmeura
  • Sfecla rosie
  • Mascarpone
  • Oua
  • Esenta de popcorn caramel
  • Faina
  • Suc de curaçao
  • Alginat de sodiu
  • Clorura de calciu
  • Limoncello
  • Lecitina
  • Furnici prajite
  • Lavanda
  • Violete cristalizate
  • Flori de menta salbatica
  • Fulgi de chilli

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, caracatita este brezata alaturi de midii, apoi este innobilata cu un piure roz realizat din zmeura, sfecla rosie, mascarpone, si cu un piure violet realizat din conopida fiarta in lapte, smantana si culoare vegetala din violete.

Buretele de mare este realizat dintr-un amestec de doua oua, doua galbenusuri, esenta de popcorn caramel si faina.

Caviarul de curaçao este realizat din suc de curaçao amestecat cu alginat de sodiu si turnat in baie de calciu, iar spuma marii este realizata din limoncello si lecitina.

La final, tabloul marin este desavarsit cu furnici prajite, lavanda, violete cristalizate, sclipici, flori de menta salbatica si fulgi de chilli. Pofta buna!