Adevarul despre paste fainoase. Mihaela Bilic ne spune cum sa le mancam ca sa nu ne ingrasam

Adevarul despre paste fainoase. Mihaela Bilic ne spune cum sa le mancam ca sa nu ne ingrasam

Mihaela Bilic, experta in nutirie de la "Arena bucatarilor", spune ca pastele fainoase nu sunt periculoase pentru silueta, atata timp cat sunt mancate in cantitatea potrivita, in combinatii cu proteine si legume.

Medicul nutritionist de la "Arena bucatarilor" spune ca fructoza este un adevarat pericol pentru silueta, in vreme ce pastele ne pot ameninta silueta doar daca le consumam in cantitati mari. Acestea aduc si beneficii importante organismului nostru.

"Pastele fainoase aduc organismului glucoza, un nutrient pe care toate celulele il consuma - de la muschi pana la creier, pana la inima care bate si plaman care respira, orice celula vie consuma glucoza", spune Mihaela Bilic.

Experta de la "Arena bucatarilor" ne spune cum ar trebui sa arate farfuria ideala.

"La capitolul fainoase, trebuie sa avem grija la cantitate. Intr-o farfurie ideala, de 20-30 de cm, jumatate din ea trebuie sa fie plina de legume, un sfert din proteine din carne, peste, ou, branza, iar celalalt sfert din produse cu amidon, adica paine, cartof, orez, paste, mamaliga sau leguminoase (fasole, mazare). Daca respectam aceste proportii, silueta este in siguranta. Pastele nu se mananca in fiecare zi, iar daca mancam la o masa paste, urmatoarele mese trebuie sa fie mai dietetice", spune Mihaela Bilic.

"Arena bucatarilor" este in fiecare sambata, pe Pro TV, de la ora 11:00.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni