ARENA BUCĂTARILOR: Salată de caracatiță, caracatiță cu sos de gorgonzola si baclava cu nucă

ARENA BUCĂTARILOR: Salată de caracatiță, caracatiță cu sos de gorgonzola si baclava cu nucă



1. Salată de caracatiță


INGREDIENTE:

Caracatiță

Lămâie

Cimbrișor

Usturoi

Pătrunjel

Usturoi

Ulei de floarea soarelui

Ulei de măsline

Piper alb

Vin alb

Sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, caracatița este fiartă în apă aromatizată cu usturoi, rozmarin, piper alb, sare, vin alb și lămâie, apoi este tăiată rondele.

În continuare, pentru salată, se realizează o pastă aromată din usturoi, sare și ulei de floarea soarelui, peste care se adaugă apoi piper alb, zeamă de lămâie, ulei de măsline, caracatița tăiată rondele și pătrunjel, după care se amestecă din plin.




2. Caracatiță cu sos de gorgonzola

INGREDIENTE:

Caracatiță 

Lămâie

Ghimbir

Usturoi

Coriandru

Smântână lichidă

Pătrunjel

Cimbrișor

Gorgonzola

Margarină

Vin alb

Piper alb

Apă

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, caracatița este fiartă în apă aromatizată cu usturoi, rozmarin, piper alb, sare, vin alb și lămâie, apoi este tăiată rondele.

În continuare, într-o tigaie cu margarină aromatizată cu ghimbir tocat și usturoi pisat, se sotează rondelele de caracatiță, apoi, pentru un plus de aromă, se adaugă vin alb, smântână lichidă, coriandru și gorgonzola. 

La final, înainte de servire, preparatul este desăvârșit cu pătrunjel verde, pentru un plus de culoare și aromă.




3. Baclava cu nucă

INGREDIENTE:

Foi de plăcintă

Apă de trandafiri

Esență de portocale

Fulgi de cocos

Scorțișoară

Nucă

Amidon

Lămâie

Lime

Zahăr

Ulei

Apă

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, se realizează umplutura, amestecând nucă, zahăr, fulgi de cocos, scorțișoară, amidon, esență de portocale, sirop de zahăr și apă de trandafiri.

În continuare, umplutura este așezată pe foaia de plăcintă, după care foaia este rulată și „lipită” la capăt cu amidon dizolvat în puțină apă. În continuare, baclavalele sunt prăjite în ulei, apoi introduse într-un sirop realizat din zahăr, apă de trandafiri și esență de portocale. 

La final, pentru un plus de aromă, acestea sunt aromatizate cu nucă și răzătură de lămâie și lime. Poftă bună!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni