INGREDIENTE:

Cotlet de berbecut:

  • Cotlet de berbecut
  • Apa
  • Ulei de masline
  • Vin rosu
  • Rosii cherry
  • Usturoi
  • Cimbru
  • Ardei iute
  • Sare si piper

Piure din radacinoase:

  • Telina
  • Pastarnac
  • Smantana lichida
  • Lapte
  • Apa
  • Unt
  • Sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, cotletul de berbecut este pus la cuptor la bain-marie pentru fragezire, apoi este scos, asezonat cu ulei de masline, vin rosu, rosii cherry, usturoi, cimbru, ardei iute, sare, piper, si reintrodus la cuptor la 180 de grade.

Garnitura ce echilibreaza preparatul si ii imbogateste paleta de culori si arome este realizata din telina si pastarnac fierte in apa cu lapte, apoi mixate cu unt, sare si smantana lichida, pentru mai multa cremozitate.

La final, pe un platou se monteaza piureul din radacinoase, peste care se asaza cotletul de berbecut, rosiile cherry si sosul ramase de la prepararea carnii. Pentru un plus de aroma se poate adauga si ulei de busuioc. Pofta buna!