INGREDIENTE:

Branza de capra

Lapte de capra

Smantana lichida 32%

Galbenusuri

Mazare

Dovleac placintar

Pere

Sirop de artar

Nucsoara

Ierburi de Provence

Zahar brun

Anason

Unt

MOD DE PREPARARE:

Pentru Crème brûlée se realizeaza un amestec din branza de capra, lapte de capra tartinabila, smantana lichida, galbenusuri si nucsoara, apoi se toarna in forme si se introduce la cuptor la bain-marie. Odata scoase din cuptor, peste formele de Crème brûlée se toarna un melaj realizat din zahar brun si sirop de artar si se caramelizeaza cu ajutorul unei torte.

Pentru un plus de culoare si textura, starterul este innobilat cu un piure realizat din mazare blansata in apa aromatizata cu unt si ierburi de Provence, apoi amestecata cu branza de capra, dar si cu un piure de dovleac realizat din dovleac placintar aromatizat cu ulei, anason si copt, apoi pasat cu ajutorul unui blender. 



La final, pentru completarea paletei de texturi a preparatului, se folosesc pere caramelizate pe gratar.

Piept de porumbel cu gnocchi umpluti cu branza de capra

INGREDIENTE:

Piept de porumbel

Piure de cartofi

Galbenusuri

Faina

Branza de capra

Nuci

Ulei de masline

Ulei de nuci

Rozmarin

Salvie

Unt

Sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, pieptul de porumbel este brezat ulei de nuci si ulei de masline aromatizate cu rozmarin, salvie, unt si sare, apoi este introdus la cuptor la 140 de grade timp de 1 minut si 50 de secunde.

Pentru gnocchi se realizeaza aluatul din piure de cartofi, faina si galbenusuri, se umple cu o crema realizata din branza de capra si nuci, se formeaza gnocchi si se fierb. Dupa fierbere, pentru un plus de aroma, acestia sunt trasi la tigaie in sosul ramas dupa brezarea pieptului de porumbel. Pofta buna!