"La capitolul grasmi, trebuie sa tinem cont de faptul ca ele au o concentratie mare de calorii, adica 9 calorii pe gram, si din cauza aceasta volumul lor este mic. De obicei grasimile sunt produse care nu contin foarte multa apa. Untul are 10 la suta apa, in vreme ce uleiul vegetal, indiferent ca este de masline, floarea soarelui sau samburi de struguri, are zero la suta apa", spune Mihaela Bilic.

Medicul nutritionist spune ca o salata nu mai este dietetica daca punem in ea si 3 linguri de ulei. "Uleiul este singurul produs comestibil care nu are apa, din cauza asta intr-o lingura de ulei care are 10-12 grame avem 10-13 grame de grasime pura, suta la suta. Nimic nu este mai concentrat in calorii, nimic nu bate uleiul  - o lingura de ulei inseamna 100 de calorii, echivalentul unei banane sau al unei felii si jumatate de paine sau un copanel mic de pui", spune Bilic.

"Arena bucatarilor" este in fiecare duminica la ProTV, de la ora 10:30.