Nivel crescut de colesterol? Uite ce sfaturi ne dă medicul nutriționist Mihaela Bilic

Nivel crescut de colesterol? Uite ce sfaturi ne dă medicul nutriționist Mihaela Bilic

Vine sezonul rece și avem tendința să consumăm alimente bogate în grăsimi pentru ca organismul să facă față perioadei răcoroase, însă este foarte important să știm ce să consumăm, cum, și în ce cantiati. Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne-a vorbit în exclusivitate în emisiunea Arena Bucătarilor despre miturile care ar favoriza creșterea colesterolului.

Conform statisticilor, aproape jumătate din populația României se confruntă cu nivelul crescut al colesterolului, iar cauzele sunt variate, pornind de la alimentația necorespunzătoare, absența sportului, dar și sănătatea psihică.

România se confruntă cu o reală problemă privind educația alimentară, atât în rândul tinerilor cât și în cazul vârstnicilor, iar multe persoane nu cunosc adevărații factori care favorizează aceasta problemă de sănătate.

Numeroase studii au arătat de asemenea, că nivelul de stres este un factor care poate afecta sănătatea fizică și anumite obiceiuri și stilul de viață în ansamblu.

Este important să reținem că nivelul de activitate este primordial pentru un organism sănătos, iar persoanele cu un stil de viață sedentar prezintă un risc crescut de hipercolesterolemie sau boli cardio vasculare. 

Consultul medical anual este esențial, iar medicul specialist trebuie să știe cu exactitate care sunt afecțiunile pe care le are pecientul, deoarece boli precum diabetul sau hipotirodismul pot indica un nivel al colesterolului mai mare decât în cazul unora care nu suferă de aceste boli. 

Mihaela Bilic, medic primar nutriție, ne spune cum și ce trebuie să consumăm pentru a stopa creșterea colesterolului:

 

  

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni