Sarmale reinterpretate in foi de vita de vie cu sos de ghimbir

Sarmale reinterpretate in foi de vita de vie cu sos de ghimbir

Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.

INGREDIENTE:

Sarmale

Muschi de vita

Ghimbir proaspat 

Ghimbir marinat,

Sare

Mix de piper

Zeama de lamaie, 

Cimbru

Patrunjel

Foi de vita de vie marinate

Sos

Smantana lichida

Ghimbir proaspat

Garnitura

Sparanghel

Ulei de masline

Sare

Piper

Mamaliga

Malai

Ulei de masline

Ulei de trufe

Sare

MOD DE PREPARARE:

Muschiul de vita se taie cubulete si se asezoneaza cu sare, un mix de piper, ghimbir proaspat, dar si marinat. Se adauga zeama de lamaie, cimbru, patrunjel, iar apoi carnea se ruleaza in foi de vita de vie marinate. Pentru un plus de savoare, sarmalele se pot lasa 1-2h la frigider pentur ca aromele sa se disperseze, preparatul devenind astfel mai gustos.

Sosul propus pentru aceste sarmale se prepara prin amestecarea smantanii lichide cu ghimbir ras.

Elementul crocant al preparatului este garnitura facuta din spranghel tras la tigaie in putin ulei de masline, sare si piper.

Sarmalele pot fi savurate alaturi de o mamaliga reinterpretata pentru care malaiul se pune la fiert in apa cu ulei de masline, ulei de trufe si putina sare.

La final, sarmalele se taie pe diagonala si se monteaza pe un platou alaturi de sos, de sparanghelul tras la tigaie si de cateva bucati de mamaliga. Pentru un aspect deosebit, la decor se foloseste ardei iute, crengute de cimbru si ghimbir ras. Pofta buna! 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni