Supa crema de varza rosie

13 Mai 2018, 11:00

INGREDIENTE:

Varza rosie 

Usturoi verde 

Zahar brun 

Smantana de cocos

Chimen

Lapte

Branza Cheddar 

Mozzarella Celengine 

Flori comestibile 

Piper boabe rosu 

Piper boabe negru 

Ulei de masline

Unt

Apa

Sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, varza rosie este calita in ulei aromatizat cu usturoi verde, apoi asezonata cu apa, piper rosu, chimen, zahar brun, lapte si lasata sa fiarba. Dupa fierbere, varza este amestecata intr-un blender cu unt, smantana de cocos si sare. 

La final, supa este innobilata cu branza Cheddar, mozzarella si cu un chips cu crema de branza.



Platou marin cu sos alb si legume verzi 

INGREDIENTE:

Calcan

Midii

Creveti salbatici mici 

Stridii 

Vongole

Ciuperci Champignon 

Lamaie

Salota 

Smantana lichida 

Sparanghel 

Usturoi verde

Mazare

Morcovi

Unt 

Vin alb 

Foi de dafin

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru stock-ul de peste ciupercile sunt calite in ulei aromatizat cu salota, apoi asezonate cu piper si foi de dafin. Peste ciuperci se adauga resturile de la filetarea calcanului, apa, usturoi verde, coaja de lamaie si se lasa in continuare la fiert.

Fileul de calcan este asezat intr-o tava unsa cu unt, alaturi de creveti, apoi aromatizat cu salota, stock de peste si introdus la cuptor.

Preparatul este innobilat cu sparanghel blansat, ciuperci sotate in unt, dar si cu un piure de mazare, pentru care mazarea este fiarta, apoi mixata cu smantana lichida. 

Pentru sos, midiile si vongolele sunt sotate in unt aromatizat cu salota si vin alb, apoi fierte alaturi de carnea de stridii in supa de peste aromatizata cu smantana. La final, paleta de texturi a preparatului este completata cu rulouri din morcov umplute cu piure de mazare. Pofta buna!




Vezi episoade in intregime pe