Velouté de potiron cu crutoane de branza brie si caviar de zmeura

Velouté de potiron cu crutoane de branza brie si caviar de zmeura

Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.

INGREDIENTE: 

Velouté de potiron

Dovleac

Ulei de masline

Smantana lichida

Praz

Sare

Piper

       Crutoane

Branza brie

Faina

Ou

Pesmet

Ulei de masline

       Caviar de zmeura

Zmeura

Sare

Gluconolactat de calciu

Alginat de sodiu

MOD DE PREPARARE:

Pentru velouté-ul de potiron prazul se taie rondele, se caleste intr-o tigaie cu ulei de masline si putin unt, dupa care se adauga dovleacul, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la calit in continuare. Dupa calire, peste dovleac se toarna apa, se lasa la fiert, apoi se mixeaza si se adauga smantana lichida pentru mai multa cremozitate.

Textura crocanta a preparatului este data de crutoanele facute din cubulete de branza brie tavalite prin faina, ou si pesmet, apoi prajite in baie de ulei de masline. 

Elementul surpriza este caviarul de zmeura, realizat prin sferificare inversa, o tehnica specifica bucatariei moleculare: zmeura este condimentata cu putina sare, apoi mixata si strecurata prin sita. Piureul de zmeura astfel preparat se amesteca cu gluconolactat de calciu si se pune intr-o baie de apa cu alginat de sodiu.

La decor se foloseste un inel metalic in care se asaza crutoanele de branza brie deasupra carora se pune caviarul de zmeura. In jurul inelului se toarna velouté-ul de potiron in care se pun apoi samburi de nuca.

Bon appétit!



 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni