Alhambra (Tort cu ciocolată, alune și rom)

15 Martie 2020, 11:03


	Alhambra (Tort cu ciocolată, alune și rom)

INGREDIENTE: 

Frișcă lichidă

Ciocolată neagră

Alune măcinate

Cafea solubilă

Ouă

Zahăr

Cacao

Făină

Unt

Apă

Rom

Sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru blat, se sparg 6 ouă și se separă albușurile de gălbenușuri. În continuare, se amestecă cele 6 gălbenușuri cu 110 g de zahăr până se albește compoziția. Separat se bat cele 6 albușuri cu puțină sare, iar în momentul în care compoziția începe să se țină de tel se adaugă treptat 60 g de zahăr. Se distribuie gălbenușurile pe toată suprafața albușurilor și se omogenizează, iar peste compoziția rezultată se adaugă un amestec format din: 40 g de cacao, 40 g de făină și 55 g de alune măcinate. La final, o parte din aluatul rezultat se amestecă cu 35 g de unt topit, apoi cu restul compoziției. Blatul se bagă la cuptor la 165° pentru 35-40 de minute.

Pentru sirop, se pun la fiert 175 ml de apă cu 125 g de zahăr, iar când a dat în clocot se adaugă 2 g de cafea solubilă. După ce siropul s-a răcit, este amestecat cu 40 de ml de rom.

Pentru ganaș, se pun la încălzit 200 g de frișcă lichidă, iar când dă în primul clocot se adaugă peste 200 g de ciocolată topită la bain-marie. Se amestecă totul într-o singură direcție, iar vasul în care este ganașul nu trebuie să ia contact cu masa rece.

Blatul secționat în trei se însiropează pe ambele părți și se umple cu ganașul realizat, iar la final tortul este glazurat cu o parte de ganaș care a stat puțin timp la rece. Poftă bună!
 

Vezi episoade in intregime pe

VIDEO PROTVPLUS.RO