ARENA BUCĂTARILOR: Ciorbă de burtă cu jeleu de gogoșari și  mujdei cu alune 

20 Octombrie 2019, 11:02


	ARENA BUCĂTARILOR: Ciorbă de burtă cu jeleu de gogoșari și  mujdei cu alune 

INGREDIENTE:

  • Burtă de vită prefiartă
  • Oase de vită cu cartilaj
  • Foi de dafin
  • Morcovi
  • Usturoi
  • Ceapă
  • Țelină
  • Șofran
  • Ouă
  • Smântână grasă
  • Gogoșari în oțet
  • Foi de gelatină
  • Ardei iute
  • Alune de pădure
  • Leurdă deshidratată
  • Piper mozaic
  • Piper lung
  • Sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru ciorbă, se realizează mai întâi un stock: într-o oală se pun la fiert oasele de vită, alături de foi de dafin, morcovi, usturoi, țelină, ceapă și se aromatizează cu piper mozaic și piper lung. La jumătatea timpului de fierbere se adaugă burta de vită prefiartă și se asezonează cu șofran și sare. Când burta a fiert, stock-ul este strecurat.

În continuare se realizează un liaison, amestecând gălbenușuri, smântână (10 gălbenușuri la 1 kilogram de smântână grasă) și puțin stock, după care acesta este turnat peste restul de zeamă (stock), rezultând ciorba de burtă.

Pentru jeleul de gogoșari, într-un blender se amestecă gogoșarii și puțin din oțetul în care au fost ținuți. În continuare, amestecul rezultat este pus la încălzit, se adaugă gelatină hidratată, după care amestecul este turnat în forme în care se așază și felii de ardei iute, apoi formele se introduc la rece.

Pentru un plus de savoare, preparatul este completat cu mujdei realizat din alune de pădure coapte, amestecate într-un blender cu leurdă deshidratată și puțină ciorbă de burtă.

Pentru rulada de burtă, morcovii sunt blanșați, apoi feliați. Bucățile de burtă sunt așezate pe o folie alimentară; peste ele se pun feliile de morcovi, după care se formează rulada și se introduce la congelator.



Poftă bună!


Vezi VIDEO aici:

Vezi episoade in intregime pe