ARENA BUCĂTARILOR: Întinsură cu clătite de mălai și trei sosuri

29 Martie 2020, 12:33


	ARENA BUCĂTARILOR: Întinsură cu clătite de mălai și trei sosuri

INGREDIENTE:

Făină

Mălai

Ouă

Lapte

Apă

Ardei copți

Gem de prune

Muștar

Pâine prăjită

Usturoi

Oțet de vișine

Miez de nucă

Smântână lichidă

Emmentaler

Brânză maturată

Ulei de floarea-soarelui presat la rece

Sare

MOD DE PREPARARE:

Aluatul pentru clătitele de mălai este realizat din: făină, mălai, sare, ouă, ulei de floarea-soarelui presat la rece, lapte și apă. Clătitele se prăjesc în tigaie, în puțin ulei.

Pentru sosul de ardei, ardeii copți tocați mărunt sunt asezonați cu ulei și sare.

Sosul de prune este realizat din gem de prune și muștar. 

Pentru sosul scordolea, într-un blender de mare viteză se amestecă pâinea prăjită înmuiată în apă, împreună cu usturoi, ulei, oțet de vișine, miez de nucă și sare.

Pentru un plus de aromă, preparatul este desăvârșit cu un sos de brânză realizat din smântână lichidă, Emmentaler ras și brânză maturată rasă care au fost lăsate două minute într-o soteuză pentru a se topi.
 

Chiftea din cârnați de casă cu sos de mere și sos de heciumpeci

INGREDIENTE:

Cârnați afumați de casă

Ouă

Busuioc verde

Pesmet 

Muștar

Oțet de vișine

Suc de mere

Mere 

Miere

Făină

Unt 82%

Gem de măceșe 

Ulei de floarea-soarelui

Smântână lichidă

Sare

MOD DE PREPARE:

Chifteaua este realizată din carnea scoasă din cârnați, amestecată cu ouă și busuioc, apoi este dată prin pesmet și prăjită pe ambele părți în ulei de floarea-soarelui.

Pentru sosul de mere, merele se caramelizează în puțin unt, apoi se asezonează cu făină, suc de mere, muștar, miere și oțet de vișine.

La final, sosul de heciumpeci este realizat din gem de măceșe, smântână lichidă, sare și unt. Poftă bună!

Vezi VIDEO mai jos!


 

Vezi episoade in intregime pe

VIDEO PROTVPLUS.RO