Pui marocan în sos Charmoula și garnitură de couscous

16 Septembrie 2019, 14:19


	Pui marocan în sos Charmoula și garnitură de couscous


INGREDIENTE:

Piept de pui
Couscous
Lămâie
Zucchini
Roșii cherry
Pătrunjel
Usturoi
Chimen
Scorțișoară
Șofran
Cimbrișor
Ardei iute
Ulei de măsline
Sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, se realizează sosul Charmoula în care va fi marinat puiul, amestecând: zeamă de lămâie, usturoi, chimen, șofran, cimbrișor, ulei de măsline, sare, scorțișoară și ardei iute. În continuare, în marinada realizată se adaugă pieptul de pui, după care bolul este acoperit cu folie alimentară și lăsat la rece timp de 2-4 ore. 

În continuare, pieptul de pui marinat este așezat într-o tavă alături de felii de zucchini și roșii cherry, asezonate cu ulei de măsline, apoi este introdus la cuptor, la 170 °C.

Garnitura preparatului constă într-un couscous simplu, dar savuros și hrănitor, pentru care couscous-ul este pus într-o oală cu apă fiartă, apoi se lasă la hidratat.

Gino Stockholm

INGREDIENTE:

Ciocolată albă
Înghețată de vanilie
Zmeură
Coacăze
Afine
Mure
Căpșuni
Caise confiate
Zahăr vanilat

Mod de prepare:

Pentru desert, ciocolata albă este topită pe bain-marie, apoi întinsă într-o tavă pe o foaie de copt și pusă la rece. După ce s-a întărit, ciocolata este ruptă în bucăți potrivite. 

Pe farfurie se așază fructele (zmeură, coacăze, afine, mure, căpșuni, caise confiate), peste ele se pun zahărul vanilat și bucățile de ciocolată, după care desertul este introdus la cuptor pentru câteva secunde până când ciocolata se topește.

La final, paleta de texturi și arome a desertului este completată cu o înghețată de vanilie.  Poftă bună!

Vezi episoade in intregime pe

VIDEO PROTVPLUS.RO