Sandwich cu brânză de burduf, jumări de porc și pastramă afumată

22 Martie 2020, 11:00


	Sandwich cu brânză de burduf, jumări de porc și pastramă afumată

Sandwich cu brânză de burduf, jumări de porc și pastramă afumată

INGREDIENTE:

Pastramă de porc Mangalița 

Piept de porc 

Brânză de burduf

Cimbru

Usturoi

Smochine 

Zahăr 

Apă 

Fulgi de chili 

Oțet balsamic 

Pâine 

Mere

Unt 

Sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, pieptul de porc tăiat cubulețe este brezat într-o tigaie încinsă alături de cimbru și usturoi pentru a realiza jumările. Când acestea sunt gata se condimentează cu sare.

Pentru un plus de gust și textură, preparatul este completat cu o dulceață de smochine, pentru care feliile de smochine sunt sotate alături de zahăr, apoi se adaugă puțină apă, fulgi de chili și oțet balsamic și se lasă să fiarbă în continuare. Când lichidul s-a redus, compoziția este pasată cu ajutorul unei furculițe.

Feliile de pâine sunt unse cu unt; între ele se adaugă brânza de burduf și jumările, rezultând sandwich-uri delicioase. Pentru un plus de gust, sandwish-urile sunt apoi prăjite pe ambele părți în grăsimea rezultată de la prepararea jumărilor. În continuare, din sandwich-uri se decupează câteva bucăți, care urmează a fi unse cu dulceața de smochine, după care, pe fiecare din ele se adaugă fâșii de pastramă.

La final, preparatul este înnobilat cu un piure delicios realizat din mere coapte și pasate.


Ceafă de vită la cuptor cu piure de păstârnac și salată verde 

INGREDIENTE:

Ceafă de vită

Grăsime de rață

Cimbru

Usturoi 

Păstârnac 

Lapte

Coriandru 

Busuioc 

Pătrunjel 

Ceapă verde 

Ulei de măsline 

Semințe de chili 

Vin roșu 

Sos demi-glace 

Unt 

Sare

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, ceafa de vită este asezonată cu sare, brezată în grăsime de rață și aromatizată cu cimbru și usturoi, după care  este introdusă la cuptor pentru a continua procesul de gătire.

Garnitura preparatului constă într-un piure delicios din păstârnac; pentru acesta, păstârnacul este caramelizat în puțin unt, aromatizat cu usturoi (prăjit în momentul în care am brezat ceafa). După caramelizare, peste păstârnac se adaugă lapte și se lasă să fiarbă; după ce a fiert este trecut prin sită.

Paleta de texturi a preparatului este completată cu o salată realizată din frunze de coriandru, frunze de busuioc, pătrunjel și frunze de ceapă verde, toate amestecate și asezonate cu sare, ulei de măsline și semințe de chili.

La final, se realizează un sos elegant; într-o soteuză se topește puțin unt, se asezonează cu puțin usturoi tocat mărunt, vin roșu și sos demi-glace. După realizarea sosului, în acesta sunt adăugate bucățile de ceafă gătită la cuptor. Poftă bună! 

Vezi episoade in intregime pe

VIDEO PROTVPLUS.RO