Sarmale boierești cu mămăligă picantă cu ciocolată și sos de zmeură

23 Septembrie 2018, 10:55

Sarmale boierești

INGREDIENTE:

Pulpe de gâscă 

Ceapă

Stock de legume

Cimbru

Mărar

Leuștean

Bulgur

Borș

Iaurt

Ou

Foi de viță de vie

Chives

Roșii

Sos de roșii cu busuioc

Mălai

Unt

Sare

Piper

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, se îndepărtează carnea de gâscă pe oase și se toacă, iar grăsimea se prăjește într-o tigaie. După prăjire, jumările de gâscă sunt scoase din tigaie, și se călește ceapa, se adaugă stock de legume, cimbru, bulgur și borș. 

Pentru sarmale, se realizează mai întâi amestecul din carne de gâscă, bulgurul realizat anterior, mărar și un ou, apoi se umplu foile de viță, se rulează și se leagă cu fire de chives. Astfel realizate, sarmalele se introduc în pungi, se aromatizează cu un sos realizat din roșii concasate, borș și leuștean, apoi se gătesc sous-vide la 82 de grade timp de 3h.

Pentru mămăligă, în apa aromatizată cu sos de roșii cu busuioc se adaugă sare, mălai și unt, pentru un plus de aromă și cremozitate. Mămăliga realizată este turnată apoi în forme unse cu unt și lăsată la răcit.

La final, pentru un plus de aromă, preparatul este desăvârșit cu un sos realizat din mărar blendat cu grăsime de rață, apoi amestecat cu iaurt. 

 

Mămăligă picantă cu ciocolată și sos de zmeură

INGREDIENTE:

Mălai

Ciocolată

Sos de ciocolată

Portocală

Sos Tabasco

Prune uscate

Zmeură

Unt

Sponge de portocală

Sponge de mentă

Alune de pădure

MOD DE PREPARARE:

Mămăliga picantă este realizată din lapte pus la fiert în care se adaugă: ciocolată, răzătură de portocală, sos de ciocolată, sos Tabasco, prune uscate, mălai și unt. Astfel realizată, mămăligă se toarnă în forme unse cu unt și se lasă să se răcească. Pentru un plus de textură, mămăliga este îmbrăcată în alune de pădure. 

Sosul de zmeură este realizat din zmeură amestecată în blender, apoi sitată. 

La final, desertul este desăvârșit cu flori comestibile și cu sponge de portocală și de mentă. Poftă bună!

Vezi episoade in intregime pe