ARENA BUCĂTARILOR: Supă cremă de sparanghel cu tartar de căpșuni și mentă

03 Mai 2020, 11:17


	ARENA BUCĂTARILOR: Supă cremă de sparanghel cu tartar de căpșuni și mentă

INGREDIENTE:

Sparanghel verde 

Ceapă

Smântână lichidă

Căpșuni

Mentă

Apă

Ulei de măsline

Unt

Sare

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, sparanghelul este curățat și tăiat mărunt, după care este blanșat și scos în apă rece pentru a-și păstra culoarea și nutrienții.

Ceapa este sotată în ulei, peste ea se adaugă sparanghelul blanșat, 400 ml de apă și se lasă în continuare la fiert timp de 5-10 minute. La final, conținutul este amestecat într-un blender de mare viteză, asezonat cu unt, sare, smântână lichidă și lăsat la rece.

Pentru tartarul de căpșuni, căpșunile sunt tăiate, apoi aromatizate cu ulei de măsline și mentă.

File de chefal cu piure de spanac, cremă de mălai și salată de microplante

INGREDIENTE:

File de chefal

Migdale 

Usturoi 

Apă 

Lapte de migdale 

Cimbru 

Mălai  

Baby spanac 

Ceapă verde 

Smântână lichidă 

Mix de microplante 

Unt 

Ulei 

Sare

Piper alb

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, migdalele sunt prăjite într-o tigaie cu puțină sare. În aceeași tigaie se pune apoi puțin ulei și se sotează usturoiul, după care se scoate din tigaie. 

În continuare, fileurile sunt crestate pe partea cu pielea și asezonate cu sare și piper alb, apoi sunt prăjite pe ambele părți în uleiul aromatizat anterior cu usturoi.

Paleta de arome a preparatului este completată cu o cremă de mălai, pentru care s-a pus la fiert un amestec realizat din apă și lapte de migdale, aromatizat cu usturoi și cimbru (care ulterior au fost scoase din lichid). În continuare, după ce conținutul a început să fiarbă se adaugă untul și mălaiul treptat și se amestecă pentru a nu forma cocoloașe. 

Pentru piureul de spanac, baby spanacul și frunzele de ceapă verde sunt blanșate în apă aromatizată cu sare, după care sunt scoase în apă rece. În continuare, sunt puse într-un blender de mare viteză și sunt mixate alături de usturoi, smântână lichidă, unt și sare.

La final, preparatul este înnobilat cu o salată realizată din microplante, ulei și migdalele prăjite. Poftă bună!
 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies