ARENA BUCĂTARILOR: Limbă de vită cu piure de gulii, bonbon de sparanghel și rubarbă


	ARENA BUCĂTARILOR: Limbă de vită cu piure de gulii, bonbon de sparanghel și rubarbă
Autor: Dan L. Brumar
Data: 26 Mai 2019

Limbă de vită cu piure de gulii, bonbon de sparanghel și rubarbă

INGREDIENTE:

Limbă de vită

Gulie

Cartofi

Frișcă neîndulcită

Sparanghel alb

Sparanghel verde

Cimbrișor

Foi de brick

Rubarbă

Lecitină de soia

Vin alb

Vin roșu

Zahăr

Ienibahar

Ulei de măsline

Ulei de floarea soarelui

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Limba de vită este asezonată cu sare, piper, apoi frecată pentru ca aceste condimente să pătrundă în porii ei. În continuare, este înfășurată în folie alimentară și introdusă la cuptor, la 80 de grade, cu 100% umiditate, până atinge temperatura internă de 61 de grade.

Pentru garnitură, gulia este curățată, amestecată într-un blender de mare vitează și fiartă la 85 de grade, pentru a-și păstra culoarea, apoi este amestecată cu cartofi fierți, sare, piper, unt și frișcă neîndulcită. Piure-ul rezultat este apoi dat prin sită. 

Pentru bonbon, sparanghelul alb și verde este tăiat, apoi tras la tigaie în unt aromatizat cu cimbrișor, ulei, sare și piper. În continuare, foile de brick sunt tăiate, umplute cu sparanghelul sotat anterior, după care se formează bomboanele și se pun la prăjit în baie de ulei până devin aurii.

Preparatul este completat cu o spumă de rubarbă, pentru care rubarba este sotată în unt, asezonată cu sare, vin alb, apoi flambată și lăsată în continuare să fiarbă în vin. După fierbere, rubarba este scursă, iar în sucul rezultat se adaugă lecitină de soia și se blendează.

La final, sosul este realizat din zahăr, peste care se adaugă vin roșu și vișine, se flambează, apoi se aromatizează cu ienibahar și se lasă în continuare la redus.

Poftă bună!
Relationate

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies