ARENA BUCĂTARILOR: Salată de boeuf destructurată


	ARENA BUCĂTARILOR: Salată de boeuf destructurată
Autor: Dan L. Brumar
Data: 21 Decembrie 2019

INGREDIENTE

Mușchi de vită

Untură de rață

Stock de rață

Așchii de stejar

Morcovi violet

Castraveți fabio

Cartofi dulci

Foi de dafin

Ceapă

Oțet balsamic

Zmeură

Ouă de prepeliță

Gogoșari murați

Muștar fin

Muștar Dijon

Ulei de măsline

Sare

Piper

Piper mozaic

MOD DE PREPARARE

Pentru început, mușchiul de vită este fasonat, apoi brezat în untură de rață, așezonat cu sare și introdus la cuptor, la 180 de grade, timp de 4-5 minute. În cuptor, sub tava cu mușchiul de vită, se așază un așchii de stejar, foi dafin și boabe de piper – toate îmbrăcate într-o folie de aluminiu, apoi li se dă foc, pentru a afuma carnea.

Vezi mai jos rețeta VIDEO!

Morcovii violet și castraveții fabio sunt tăiați tagliatelle; acestea sunt apoi blanșate într-o marinadă ce constă în apă aromatizată cu foi de dafin, piper mozaic, ceapă, oțet balsamic și zmeură, după care sunt scoase în apă cu gheață. După blanșarea legumelor, în aceeași apă sunt fierte apoi ouăle de prepeliță. 

Cartofii dulci sunt caramelizați în grăsime de rață, apoi, pentru un plus de gust, aromatizați cu stock de rață, sare și piper. 

Pentru un plus de culoare, textură și savoare, salata este completată cu un piure de gogoșari, realizat din gogoșari murați amestecați într-un blender cu cartofii dulci caramelizați anterior, zmeură și apă.

La final, maioneza este realizată cu ajutorul unui blender vertical, amestecând gălbenușuri, muștar fin, muștar Dijon și ulei de măsline.

Poftă bună! 

Vezi aici rețeta VIDEO!
Relationate

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies