Caracatiță pe grill cu risotto alla milanese și zuppa di pesce


	Caracatiță pe grill cu risotto alla milanese și zuppa di pesce
Autor: Dan L. Brumar
Data: 06 Octombrie 2019

INGREDIENTE:

Caracatiță

Ceapă

Lămâie

Morcovi

Țelină apio

Sparanghel

Sfeclă roșie

Fenicul

Șofran

Usturoi

Pesmet

Orez

Unt

Ulei de măsline

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, caracatița este submersată într-o oală cu apă, în care s-au adăugat o ceapă necurățată, lămâie, țelină apio și morcovi, după care este introdusă în oală și lăsată să fiarbă. În continuare este marinată într-un amestec din ulei de măsline, usturoi,  piper, coajă și zeamă de lămâie și asezonată cu pesmet. La final, pe o tigaie grill unsă cu usturoi se așază tentaculele de caracatiță și sunt gătite pe ambele părți. 

Garnitura preparatului este reprezentată de orezul milanez. Pentru început se realizează o supă. Se sotează în unt următoarele legume: apio, morcovi, fenicul și sparanghel, apoi se adaugă puțină apă, se asezonează cu sare, piper și se lasă să fiarbă. Pentru un plus de aromă, se mai adaugă apă, unt, ceapă, orez sotat în prealabil, șofran hidratat în apă caldă, sfeclă roșie și piper. 

Vezi VIDEO mai jos!


Zuppa di pesce

INGREDIENTE:

Sepie 

Macrou

Scorpie

Calamari

Creveți

Ceapă

Morcovi

Șalotă

Roșii pelati

Usturoi

Busuioc

Baghetă  

Ulei de măsline

Piper

Sare

MOD DE PREPARARE:

Se începe cu sepia care este pusă la fiert în apă cu sare. Macroul și scorpia sunt filetate, iar oasele sunt introduse la cuptor timp de 7 minute, la 300 de grade Celsius. 

După aceea se realizează un fume din apa în care a fiert sepia în care se mai adaugă ceapă, morcovi, fenicul și oasele de pește coapte. Separat se fierb apoi midiile și vongolele.

În continuare, într-o soteuză cu ulei se adaugă morcovi, șalotă, usturoi, sare, piper, roșii pelati și busuioc. În amestec se pune și apa în care au fiert scoicile, se dă prin blender, iar la final este sitat. Odată scos din blender, amestecul este turnat peste fumeul în care s-au adăugat și midiile. 

Macroul, sepia, calamarii și creveții sunt gătiți pe o tigaie grill unsă cu ulei. După ce fructele de mare sunt gata, pe aceeași tigaie grill se gătesc feliile de baghetă aromatizate cu usturoi și cu ulei de măsline. Poftă bună!

Vezi VIDEO mai jos!
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies