• Emisiuni
  • Arena Bucătarilor
  • Fasole bătută cu ceapă caramelizată și Colțunași umpluți cu hribi, brânză de Horezu și sos de zacuscă

Fasole bătută cu ceapă caramelizată și Colțunași umpluți cu hribi, brânză de Horezu și sos de zacuscă

Fasole bătută cu ceapă caramelizată și Colțunași umpluți cu hribi, brânză de Horezu și sos de zacuscă

INGREDIENTE:

Fasole

Ceapă

Morcovi

Țelină

Cimbru

Usturoi

Suc de roșii

Sos Tabasco

Ulei de floarea soarelui

Alginat de sodiu

Calcic

Zahăr

Apă

Sare

Piper alb

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, ceapa este călită în ulei de floarea soarelui, apoi asezonată cu sare și zahăr. Când ceapa s-a caramelizat se adaugă suc de roșii, cimbrișor, usturoi granulat, piper alb, sare și se mai lasă să fiarbă puțin timp.

În continuare, boabele de fasole sunt puse la fiert împreună cu o ceapă, un morcov și țelină, apoi se asezonează cu cimbru și sare pentru mai mult gust. Fasolea și legumele fierte sunt date apoi printr-un blender, alături de ceapa caramelizată, suc de roșii, apă, sos Tabasco. Amestecul este lăsat la răcit, apoi este turnat în forme de silicon.

Pentru sosul de roșii, într-o soteuză cu ulei, se pune ceapă, usturoi, cimbru uscat, suc de roșii și zahăr. Amestecul este dat printr-un blender de mare viteză și sitat, iar mai apoi amestecat cu o soluție de apă cu alginat de sodiu. În continuare, sosul este picurat într-o soluție de apă cu calcic; caviarul rezultat este scos în apă rece, după care este pus peste fasolea din forme și acoperit cu un alt strat de fasole, formându-se o sferă.
 

Colțunași umpluți cu hribi, brânză de Horezu și sos de zacuscă

Ingrediente:

Făină

Ouă

Ceapă

Usturoi

Vinete

Ardei

Hribi

Brânză de Horezu

Cimbru

Sos de roșii

Foi de dafin

Ulei

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Începem prin a prepara umplutura pentru colțunași. Într-o soteuză cu ulei se sotează hribii, alături de ceapă, usturoi și puțin cimbru. Pentru un plus de gust se adaugă brânză de Horezu și se amestecă până ce aceasta se topește.

În continuare se prepară aluatul pentru colțunași din: făină, 2 ouă și sare, apoi este lăsat la dospit timp de jumătate de oră. Aluatul este întins și tăiat în forme rotunde, după care fiecare bucată este umplută, iar colțunași rezultați sunt puși la fiert în apă cu sare. 

Pentru sosul de zacuscă, vânăta este înțepată, unsă cu ulei, apoi coaptă cu torța, alături de un ardei gras, și introduse la cuptor. În continuare, într-o tigaie cu ulei se călește ceapa, apoi se adaugă vinetele coapte și ardeiul copt, se asezonează cu sare, cimbru, sos de roșii, piper, foi de dafin, după care amestecul rezultat este dat printr-un blender de mare viteză. Poftă bună!

 





Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni