ARENA BUCĂTARILOR: Ghiveci de mămăligă cu cremă de conopidă și cremă de fasole verde


	ARENA BUCĂTARILOR: Ghiveci de mămăligă cu cremă de conopidă și cremă de fasole verde
Autor: Mihai Burlacu
Data: 24 Noiembrie 2019

INGREDIENTE:

Mălai

Ouă

Pudră de spanac

Pudră de sfeclă roșie

Conopidă

Tarhon

Foi de dafin

Smântână lichidă

Vânătă

Fasole verde

Usturoi

Cimbru

Rozmarin

Ciuperci

Demiglace de legume

Lime

Baby morcovi

Baby conopidă

Pătrunjel

Leuștean

Ulei de struguri

Ulei de măsline

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, se realizează ouăle confiate. Într-un bol se realizează un amestec de sare grunjoasă și zahăr (2 măsuri: 1 măsură), în care se fac apoi câteva găuri. În fiecare gaură se așază câte un gălbenuș, apoi se acoperă cu sare și se introduc la rece pentru 24-48 ore. 

Pentru mămăligă, apa este aromatizată cu sare, ulei de măsline și pusă la fiert; când începe să fiarbă se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă încontinuu cu telul. Mămăliga realizată este turnată pe o foaie de silicon, întinsă, asezonată cu pudră de spanac și pudră de sfeclă roșie și pudră de ardei, apoi este introdusă la cuptor la 60 de grade, timp de 2-3 ore (pentru a se deshidrata).

În continuare, preparatul este completat cu o cremă fină de conopidă, pentru care conopida este fiartă în lapte aromatizat cu tarhon, foi de dafin și piper boabe, după care este amestecată într-un blender cu sare, ulei de măsline și smântână lichidă.

Vânăta este înțepată cu furculița, coaptă în cuptor, apoi tocată mărunt.

Pentru crema de fasole, fasolea verde este fiartă în apă asezonată cu sare, piper boabe, usturoi și cimbru, după care este amestecată într-un blender cu ulei de măsline, usturoiul fiert, răzătură și zeamă de lime. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies