Joojeh kabab cu berenj zaferooni și cremă de iaurt cu castraveți, mentă și trandafiri


	Joojeh kabab cu berenj zaferooni și cremă de iaurt cu castraveți, mentă și trandafiri
Autor: Raluca Gheorghe
Data: 20 Septembrie 2020

MEHRZAD MOGHAZEHI

INGREDIENTE:

Piept de pui

Șofran

Lime

Ceapă

Orez basmati

Cartofi

Cremă de iaurt grecesc

Petale de trandafiri

Mentă proaspătă

Castraveți

Ardei

Roșii cherry

Șalotă

Agrișe

Migdale

Fistic

Zahăr

Ulei de sâmburi de struguri

Unt   

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, pieptul de pui este tăiat în bucăți și marinat cu: zeamă de lime, infuzie de șofran, ceapă, sare, piper, ulei și lăsat la rece timp de câteva ore. În continuare, după marinare, se formează frigăruile care se gătesc pe un grill alături de șalotă, roșii cherry și ardei.

Înainte de gătire orezul este pus la înmuiat în apă rece timp de câteva ore, după care este fiert timp de 4-5 minute în apă aromatizată cu sare și ulei. În continuare, orezul este strecurat și clătit cu apă rece, așezat pe un pat din felii de cartofi puse într-o tigaie cu puțin ulei, iar la final tigaia este acoperită cu un prosop de bumbac și un capac pentru a găti orezul la abur. Astfel gătit, orezul este înnobilat cu șofran. 

Pentru sos, într-o soteuză sunt puse untul și uleiul peste care se adaugă infuzia de șofran, agrișe, zahăr, migdale, fistic, iar la final sunt aromatizate cu sare și piper.

Pentru completarea tabloului culinar, preparatul este înnobilat cu o salată realizată din cremă de iaurt grecesc, castravete, mentă proaspătă tocată, condimente de trandafir, sare și piper. Poftă bună!
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies