ARENA BUCĂTARILOR: Mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci, ștrudel de legume și cremă de praz

ARENA BUCĂTARILOR: Mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci, ștrudel de legume și cremă de praz

INGREDIENTE:

Mușchiuleț de porc

Ciuperci deshidratate

Ceapă prăjită deshidratată

Pesmet Panko

Praz

Spanac

Usturoi

Broccoli

Mazăre

Baby morcovi

Varză de Bruxelles

Roșii cherry

Cartofi

Cașcaval

Foi de plăcintă

Ouă

Smântână

Rozmarin

Cimbrișor

Ulei de măsline

Sare 

Piper

Sos demiglace

Microplante

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, ciupercile deshidratate sunt hidratate în apă călduță. Mușchiulețul este fasonat, iar resturile de carne sunt amestecate într-un blender cu ouă, smântână, sare și piper, realizând o farsă. 

În continuare, mușchiulețul este despicat pe jumătate, asezonat cu sare și piper, apoi umplut cu farsa realizată anterior, în care se adaugă și ciupercile hidratate. După ce a fost umplut, mușchiulețul este tras printr-o plasă specială, apoi este îmbrăcat în folie alimentară și introdus la cuptor la 82 de grade, până atinge temperatura internă de 65 de  grade. Odată scos de la cuptor, mușchiulețul este brezat în ulei aromatizat cu rozmarin și cimbrișor, apoi este îmbrăcat într-o crustă realizată din ceapă prăjită deshidratată, panko și pătrunjel mărunțite în blender.

Pentru crema de praz, prazul este tras la tigaie în unt, asezonat cu sare, piper, peste el se adaugă spanac, usturoi, smântână; amestecul este turnat într-un blender și amestecat într-cu parmezan. 

Pentru garnitură, se blanșează broccoli, mazăre, baby morcovi, varză de Bruxelles, apoi se scot în apă cu gheață, pentru a-și păstra culoarea și nutrienții. În continuare, varza de Bruxelles, broccoli și baby morcovii sunt sotați într-o grill unsă cu ulei, apoi arse cu torța, pentru un plus de culoare și gust.

Roșiile sunt sotate în ulei aromatizat cu cimbru și rozmarin, apoi sunt asezonate cu sare, piper și introduse la cuptor pentru confiere. 

Pentru ștrudelul de legume, se realizează mai întâi un piure din cartofi fierți amestecați cu unt clarifiat. În continuare, piure-ul este amestecat cu ou, cașcaval ras, legumele blanșate (baby morcov, mazăre, broccoli). Pe o foaie de plăcintă unsă cu unt se așază amestecul de piure cu legume, se rulează, iar deasupra ștrudelului se formează creneluri din piure de cartofi. Astfel realizat, ștrudelul este introdus la cuptor la 220 de grade timp de 6 minute. 

La final, paleta de arome și texturi a preparatului este completată cu o salată de microplante și un sos demiglace. Poftă bună!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni